Afbalanceringsmaskine

Dynamisk Afbalanceringsmaskine

Afbalancering - BT Maskinteknik kan hjælpe

BT Maskinteknik råder bl.a. over en Schenk HM3BU dynamisk afbalanceringsmaskine, så vi kan hjælpe dig eller dit firma med præcis afbalancering af et bredt spektrum af rotorer. Vores afbalanceringsmaskine er velegnede til cylindriske rotorer med egne akseltapper og til afbalancering af skiveformede rotorer på balanceringe mm.

Har du enkelte emner, eller flere partier. Da udfører vi både enkelt ordre og underleverandør opgaver, som matcher dig og dine behov for hjælp.

Hvorfor af afbalancering så vigtigt?

Hvorfor er en del maskiner mere støjende end andre? Hvorfor stiller ventilen på cykelhjulet sig altid nederst når det har roteret? Hvorfor vibrerer rattet på en bil ved visse hastigheder? Man støder næsten dagligt på fænomenet. Effekten af de nævnte ting er ubalance. 

Ubalancen kan skabe mere slid på dele og dermed fare for både maskinel og maennesker.

Levetid
Lejer,ophæng, lejehuse og fundamenter bliver påvirket af ubalance og vibrationer, derved udsættes de for unødvendig slid. Produkter med afbalancerede dele har altid længere levetid. Derfor er det vigtigt at få ubalancen rettet.

Sikkerhed
Vibrationer kan nedsætte friktionen mellem skruer og møtrikker, så spændingsmomentet reduceres, og komponenterne skilles ad. Elektriske kontakter mister forbindelsen ved vedvarende vibrationer, ledninger mister forbindelsen ved fastspændingsstedet. Ubalance kan foresage driftforstyrelser - mennesker og maskiner udsættes for fare.

Kvalitet
Et vibrerende elværktöj kan ikke anvendes effektivt. Brugeren anstrenger sig unødvendigt, øger trätheden. Værktøjsmaskiner med vibrationer giver en negativ effekt på det færdige resultat. En rundslibemaskine eller en fræsemaskine med vibrationer i deres spindler, giver ringe kvalitet, og mere spild af færdige emner, end vis alt var afbalanceret.
Uafbalancerende kræfter, forstyrende vibrationer, og mislyde, undgås ved afbalancering.Herved forbedres en rotors massefordeling så mindre centrifugalkræfter optræder i lejerne. Ved afbalancering må man desuden tage hensyn til ubalancens art.

 

Download vores katalog

Du kan downlode vores katalog af dyser, drejeled, rodskærere og andet spuleudstyr herunder.

Kataloget er i pdf-format.

Download katalog - Dansk