Dynamisk Afbalanceringsmaskine

Dynamisk Afbalanceringsmaskine

Afbalancering - BT Maskinteknik kan hjælpe

BT Maskinteknik råder bl.a. over en Schenk HM3BU dynamisk afbalanceringsmaskine, så vi kan hjælpe dig eller dit firma med præcis afbalancering af et bredt spektrum af rotorer. Vores afbalanceringsmaskine er velegnede til cylindriske rotorer med egne akseltapper og til afbalancering af skiveformede rotorer på balanceringe mm. For at sikre optimale driftsbetingelser på roterende udstyr, er det ekstremt vigtigt at undgå skadelige vibrationer.

For at minimere vibrationer tilbyder BT Maskinteknik dynamisk afbalancering af emner op til 300 kg. Arbejdsområdet for vores Schenck afbalanceringsmaskine er L2500,  Diameter, max.1260, Vægt max. 300 kg.

Hjælp til afbalancering

Har du enkelte emner, eller større partier, der kræver afbalancering. Da udfører vi både enkelt ordre og underleverandør opgaver, som matcher dine behov for hjælp.

Hvorfor af afbalancering så vigtigt?

Hvorfor er en del maskiner mere støjende end andre? Hvorfor stiller ventilen på cykelhjulet sig altid nederst når det har roteret? Hvorfor vibrerer rattet på en bil ved visse hastigheder? Man støder næsten dagligt på fænomenet. Effekten af de nævnte ting er ubalance. 

Ubalancen kan skabe mere slid på dele og dermed fare for både maskinel og mennesker.

Levetid - Lejer, ophæng, lejehuse, pakninger og fundamenter bliver påvirket af ubalance og vibrationer, derved udsættes de for unødvendig slid. Produkter med afbalancerede dele har altid længere levetid. Derfor er det vigtigt at få ubalancen rettet.

Sikkerhed - Vibrationer kan nedsætte friktionen mellem skruer og møtrikker, så spændingsmomentet reduceres, og komponenterne skilles ad. Elektriske kontakter mister forbindelsen ved vedvarende vibrationer, ledninger mister forbindelsen ved fastspændingsstedet. Ubalance kan forsage driftsforstyrrelser - mennesker og maskiner udsættes for fare.

Kvalitet - Et vibrerende el-værktøj kan ikke anvendes effektivt. Brugeren anstrenger sig unødvendigt, øger trætheden. Værktøjsmaskiner med vibrationer giver en negativ effekt på det færdige resultat. En rundslibemaskine eller en fræsemaskine med vibrationer i deres spindler, giver ringe kvalitet, og mere spild af færdige emner, end vis alt var afbalanceret. Ubalancerede kræfter, forstyrrende vibrationer, og mislyde, undgås ved afbalancering. Herved forbedres en rotors massefordeling så mindre centrifugalkræfter optræder i lejerne. Ved afbalancering må man desuden tage hensyn til ubalancens art.

Årsager til ubalance i systemet

En ubalance i en maskine optræder når massens tyngdepunkt på en roterende maskindel ikke ligger på rotationsaksen. Det betyder derfor, at der er en “tung plet” i systemet, som forårsager unødige vibrationer.  

Årsagen til at der kan være ubalance i systemet kan bl.a. være:

  • Pasnings- og bearbejdningsfejl i forbindelse med udboring i aksler
  • Excentriske dele
  • Tæring på roterende dele
  • Snavs

For at undgå vibrationer, slid og fejl. Er det derfor meget vigtigt at få afbalanceret rotordelene - så balancen genoprettes. Lad BT Maskinteknik hjælpe dig med dette.

Schenck HM3BU Afbalanceringsmaskine

I 1907 producerede Schenck deres første afbalanceringsmaskine, og her kan du se en af deres nyeste modeller Schenck HM3BU afbalanceringsmaskinen i aktion - Den type BT Maskinteknik har:

Tilbage til blog